Goli vrh

Pogled skozi jesensko drevje proti severni steni Kočne.

Volja snovi je, da je vedno bolj prosojna. Ko luč preseva skozi snov, se obarva. Barve pričajo o duši sveta. Snov ima svojo voljo. Svet ima svojo dušo. Stvari so žive in vesolje ima svoje srce. Barva je meso sveta. (M.I. Rupnik, Barve sojnosti, str. 27)

Nekaj najlepšega se je sprehajati po jesenskem gozdu, po pobočju, vrhu naproti. Tu so barve sveta - svet je potopljen v ljubezen, v vstajenjsko Ljubezen. Barve so najmočnejše tik preden listje odpade: Ljubezen je najmočnejša, ko je križana. Le ko odpade odvečno, se pognoji zemlja za novo življenje, vzklijejo novi poganjki in ozelenijo stare krošnje, da priletijo ptice neba in gnezdijo na njegovih vejah.

Goli vrh je lepa podoba tega odpadanja. Na vrhu ni več gozda in lahko se vidi lepoto vsenaokrog. In je prostor za drugega, za druge. S cilja je tudi lažje videti na prehojeno pot, na prepreke, ki se zdaj ne zdijo več tako grozne, kot so se v trenutku, ko so si se moral z njimi soočiti. Začel si kot seme, kot majhno gorčično seme, in rasteš, da postaneš drevo, da priletijo ptice neba in gnezdijo na njegovih vejah.

To je smisel barve in luči, hoje in rasti. Ne, da postaneš veliko drevo samo po sebi, votlo deblo, ki skriva vse v sebi, ampak da priletijo ptice neba in gnezdijo na tvojih vejah.

(Mt 13,31-32)

Jesenske fotke so res najlepše :)

Midva :)

Kako izgleda jesensko listje s Fujifilm Provia simulacijo?

Lepo je srečati Jezusa na poti.

Vrh Golega vrha.

Klopca na Jenkovi planini.

Tudi siva in rjava sta jesenski barvi.

Pogled na Jenkovo planino ter Veliko Babo za njo. Na levi v ozadju je mogočna Mrzla gora.

Rumeni macesni tik pod vrhom.

Razgled z Golega vrha je zares lep. Vidi se skoraj celotno Jezersko ...

... in severne stene najvišjih Kamniško-Savinjskih gorá.

Maja, Fanny in Mrzla gora.

Vesela na vrhu. Foto: Fanny.

Komentarji

Priljubljene objave