Grintovec

Na strehi Grintovca s Kalškim grebenom v ozadju.

Zima počasi prehaja v pomlad, gorenjski gozdovi so ponekod že polni kronc, visokogorje pa je še vedno odeto v belo. Z Juretom sva švignila na Grintovec, ki je na strehi dobro uhojen, medtem ko na Kokrskem sedlu in dobršen del poti višje brije oster veter. Razmere, v katerih si lahko človek med vzponom vzame čas za razmišljanje. Zadnje mesece razmišljam o večjem vložku časa in energije v fotografsko in videografsko dejavnost, v povezavi s tem pa mi pride na misel odlomek iz knjige Darovi nepopolnosti (Brené Brown):

Če ste mi podobni, se lahko vaja v pristnosti zdi strašljiva izbira  izpostavljanje resničnega sebe svetu je veliko tveganje. Vendar verjamem, da je še večje tveganje skrivanje sebe in svojih darov pred svetom. Naše neizražene ideje, mnenja in prispevki ne gredo kar tako stran. Zelo verjetno se bodo zagnojili in načeli naš občutek vrednosti. Menim, da bi se morali roditi z opozorilnim napisom, podobnim tistemu na zavojčku cigaret: “Pozor! Če boste prodali pristnost za varnost, lahko izkusite naslednje simptome: tesnobo, depresijo, motnje hranjenja, zasvojenost, bes, obtoževanje, odpor in nerazložljivo žalost.” Žrtvovati to, kar smo, zavoljo tega, kar ljudje mislijo, preprosto ni vredno.

Pogum za tveganje, torej. No, pa pojdimo po korakih: nekaj dni nazaj sem ponovno vpozstavil spletno stran, včeraj je bila premiera videospota skupine Nardin. Kdor želi, mi lahko sledi na tudi na novi FB strani ali Instagramu. Ponovno bom več na voljo za fotografiranje in snemanje porok, videospotov in dogodkov ter za ustvarjanje ali sodelovanje na področju dokumentarne fotografije in filma. Za zdaj pa vam želim prijeten ogled fotografij z Grintovca. 😊

***

Fotografska oprema:
Fujifilm X-T4
Viltrox 13 mm f/1.4 in Fujinon 35 mm f/2 XC
Simulacija Astia, obdelano v C1

Dan se je začel s krasnim sončnim vzhodom in zvoki pomladanske narave ...

... nato pa se je nebo kmalu zaprlo.

Kokrsko sedlo, pogled proti Storžiču.

Tudi nad sedlom je že nekaj kopnih predelov.

Spodnje jame na okrog 1900 metrih.

Krasen pogled na Kalško goro in Kalški greben, ki te spremlja celotno pot od sedla do vrha.

Razmere so bile super: uhojena gaz in ravno prav trd sneg. Za nazaj pa se je sneg že precej zmehčal.

Jure.

Nedaleč pod vrhom. Skrajno levo je vrh Skute.

Nekaj fantov je priplezalo pod vrh po grapi čez Jame.

Tik pod vrhom, ko se je vsaj za nekaj časa odprlo nebo in je posijalo sonce.

Veter nam je skoraj pomrznil prste.

Druščina na vrhu.

Pot, ki se spusti po drugi strani, je izgledala kar nevarna.

Dolgi hrbet in Skuta.

Pogled proti vzhodu.

Ojstrica (levo), Planjava in Brana (veliko sneženo pobočje na sredini).

Pogled proti zahodu: z najvišjega vrha Kamniško-Savinjskih Alp se preko Kočne vidi najvišji vrh Julijcev, Triglav, desno od Kočne pa najvišji vrh Karavank, Stol.

Midva z Juretom. Foto: en fejst Gornjegrajc.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave